top of page

Coning Adviesgroep feliciteert Vervoerregio Amsterdam met behalen certificaat CO2-Prestatieladder!

Vervoerregio Amsterdam heeft als doel de regio Amsterdam aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers. Als opdrachtgevende, coördinerende en subsidie verstrekkende partij hebben zij een voorbeeld functie en wil de organisatie, in navolging op het Klimaatakkoord, actief werk maken van CO2-reductie.


De organisatie wil niet alleen de eigen organisatie verduurzamen maar in de toekomst ook het mobiliteitssysteem en de keten. Vervoerregio wil dit bereiken door de CO2-Prestatieladder als eis in alle aanbestedingen op te nemen en heeft dit reeds in 2019 gedaan bij de aanbesteding Zaanstreek-Waterland.


Eind 2020 heeft Coning Adviesgroep de Vervoerregio geholpen met het opzetten van een op maat gemaakt CO2-reductiesysteem. Vanwege de complexe wet- en regelgeving is het voor overheidsorganen in het algemeen lastiger om aan de eisen van de CO2-Prestatieladder te voldoen. Gelukkig heeft Coning Adviesgroep ruime ervaring in het begeleiden en ondersteunen van overheden die de CO2-Prestatieladder willen behalen.


Op 28 en 29 januari heeft EBN Certification B.V. De Vervoerregio Amsterdam zonder tekortkomingen geauditeerd en op 9 maart 2021 heeft de Vervoerregio haar CO2-bewust certificaat in ontvangst mogen nemen.


We zijn trots op dit mooie resultaat en de goede samenwerking met Vervoerregio Amsterdam. Namens Coning Adviesgroep van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

Commentaires


bottom of page